Yalnız Mesajı Göster

Çiğ Börek - Tatar Böreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Börek - Tatar Böreği



çiğ börek nasıl yapılır - çiğ börek tarifi - çiğ börek malzemeleriÇiğ börek Kırım mutfağının şubereki şırbörek, çiberek, çuberek gibi isimler ile anılan geleneksel kırım tatar yemeğidir


Malzemeler;


1- 1 Su bardağı süt

2- 1 Su bardağı su

3- Yarım su bardağı sıvı yağ

4- 2 Tatlı kaşığı tuz

5- 1 Adet yumurta

6- Un

7- Ayçiçeği yağı


Harç Malzemesi;


1- 500 Gram kıyma

2- 3 Tane soğan

3- 2 Tatlı kaşığı tuz

4- 1 Çay kaşığı karabiber

5- Yarım bardak su


Çiğ Börek Hazırlanışı;


1- Malzemeleri kullanmaya başlamadan önce oda sıcaklığına gelmesi için bekletin

2- Un haricindeki malzemeleri tamamını bir kaba koyarak çırpon

3- Malzemeler karıştıktan sonra unu azar azar koyarak karıştırın

4- Hamur ele yapışmayacak derecede olunca unu ilave etmeyi bırakın

5- Hamur elinizde toparlayıp naylon içerisine koyup ağzını hava almayacak derecede kapatın

6- 1 Gece oda sıcaklığında bekletilen hamurdan parça kopartın ve un serpip açmaya başlayın

7- Yuvarlak biçimde açılan hamurun yarısına iç harcı koyarak yayın

8- Hamurun diğer yarısını harç dolu bölümün üzerine kapatın

9- Derin ve geniş tavan içerisine bol derecede ayçiçeği yağı koyarak kızartın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla