06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytin Böreği
kahvaltılık börek - zeytinli börek - zeytin böreği nasıl yapılırMalzemeler
Hamuru için:
500 gr un,
25 gr maya,
1 çay kaşığı
tuz,
1 çay kaşığı toz şeker,
1 çay bardağı su
İç malzemesi:
250 gr yeşil zeytin,
100 gr kıyma,
Yarım bağ
maydanoz,
3 adet taze soğan,
2 adet taze
sarımsak,
50 gr ceviz içi,
1 çay kaşığı
kırmızı biber,
1 çay kaşığı
tuz,
1 paket margarin yağı
Yapilis Tarifi
Zeytinler ikiye bölünür, ceviz, soğan, maydanoz ve sarımsak ince ince doğranır Kıyma bir tencerede yağ ile kavrulur ve bölünmüş zeytinler ilave edilerek hafif soldurulur Daha sonra diğer malzemeler (soğan, sarımsak, ceviz içi, maydanoz, tuz ve karabiber) ilave edilir hafifçe örselenir ve bir harç hazırlanır
Hamur icin verilen malzeme ile katıca bir hamur yoğurulup ufak bezeler alınır ve kahve fincanı şeklinde oklava veya elle açılır Bu hamurun içine önceden hazırlanan harç konur, balık sırtı şeklinde kapatılır, 80 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir Börek servise hazırdır
Afiyet olsun 
|
|
|