Konu
:
Sucuklu sebzeli hatıra böreği
Yalnız Mesajı Göster
Sucuklu sebzeli hatıra böreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sucuklu sebzeli hatıra böreği
Malzemeler :
- 3 adet hazır yufka
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gr ıspanak (yaklaşık 1 demet)
- 1 adet büyük boy havuç
- 12-14 dilim sucuk
Yapılışı :
Yufkaların arasına sürülecek olan sosun hazırlanması için; yoğurt, yumurtalar ve sıvıyağ derin bir kapta çatalla iyice çırpılır
Kökleri kesildikten sonra yıkanıp süzülen ıspanak incecik doğranarak derin bir kaba alınır
Üzerine 1 çay kaşığı tuz serpildikten sonra ovularak yumuşatılır ve bir kenarda bekletilir
Havucun dışı kazınıp ayrı bir kaba rendelenir
Sucuk dilimleri de tavla zarı formunda küp küp doğranıp bir tabağa alınır
Yufkalardan biri tezgaha serilip hazırlanan yoğurtlu sostan 2 yemek kaşığı kadar alınarak yufkaların üzerine kaşık ya da fırça yardımıyla sürülür
Rendelenen havuç serpiştirilip üzerine ikinci yufka kapatılır
Üzerine yoğurtlu sostan bir kat daha sürülür
İkinci yufkanın üzerine ıspanak serpiştirilip bir yufka daha serilir
Üzerlerine tekrar sos sürülüp küp küp doğranan sucuklar da en üste serpiştirilir
Yufkaların hepsi birlikte uçlarından başlanara sıkıca sarılıp rulo yapılır
Rulolar 2 eşit parçaya bölüp kalan sos ruloların üzerine sürülür
Yaklaşık 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 40-45 dakika, üzerleri iyice sararıncaya kadar pişirilir
Fırından çıkarıp ılık hale gelmesi beklenen börek 2 santimlik parçalar halinde dilimlenerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul