Konu
:
Kış Meyveli Kaygana
Yalnız Mesajı Göster
Kış Meyveli Kaygana
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kış Meyveli Kaygana
Kış Meyveli Kaygana Tarifi - Kış Meyveli Kaygana Yapılışı - Kış Meyveli Kaygana Nasıl Yapılır - Kış Meyveli Kaygana Malzemeleri
500 gr
hafif ılık süt
50 gr
erimiş yağ
200 gr
un
3 bütün yumurta
1 çimdik tuz
4 adet muz
2 adet elma
4 yarım adet şeftali komposto (şurupsuz)
200 gr
kayısı marmelâtı veya reçeli
150 gr
pudra şekeri
Kayısı marmelatını bir kaba koyunuz
Şeftali kompostosunu zar gibi doğrayıp ve diğer meyvaların da kabuklarını soyup zar gibi doğrayarak hepsini kayısı marmelatının içine ilâve edip karıştırınız
Süt, yumurta, un, yağ, tuz ve şekeri bir kapta iyice karıştırınız
İçerisinde hiç un parçası kalmasın, eğer kalırsa ince bir süzgeçten süzdürünüz
Sonra tavayı normal olarak yeter derecede kızdırıp eritilip suyu alınmış bir yağla tavanın dibini hafifçe yağlayınız
Tava yağlanmalı fakat içinde yağ bulunmamalıdır
Sonra yapmış olduğunuz unlu yumurtalı kaygana harcından küçük bir kepçe ile tavanın kenarına hafifçe döküp tavayı sağa sola eğerek bir kâğıt inceliğinde tavanın dibine yayılmasını temin ediniz
Hemen bir paletle ucunu hafifçe kaldırıp altını üstünü çevirip 30 saniye kadar tavada pişiriniz
Sıra ile bir tepsinin üzerine veya masanın üzerine diziniz
Hepsini aynı şekilde hazırlayıp en sonunda üst üste istif ediniz
Şimdi kayganalar kullanmaya hazırdır
Kayganaları teker teker alıp ortasına 2 tatlı kaşığı meyvalı harç koyunuz
Karşılıklı 4 ucunu tam harcın üzerine birbirlerinin üzerine hafif bindirerek kapatıp tabaklara veya servis tabağına diziniz
2 dakika fırına sürüp, hafif ılıyınca üzerine pudra şekeri serpip servis ediniz
Necip Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul