Konu
:
Beyaz Katlama
Yalnız Mesajı Göster
Beyaz Katlama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyaz Katlama
Beyaz Katlama Tarifi - Beyaz Katlama Nasıl Yapılır - Beyaz Katlama Malzemeleri
Beyaz Katlama
1 kilo un
3 Yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
Biraz ılık su
Açmak için nişasta
İÇİ İÇİN:
2 su bardağı toz yeşil fıstık
ÜSTÜ İÇİN:
300 gr tereyağı
Unu iki kere eleyin hamur yoğurma kabına koyun ortasını açın
Yumurta, süt,sıvı yağ, tuzu koyun, yoğurun eğer katı olursa biraz su ekleyip iyice yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtün, bir saat dinlendirin
Tekrar yoğurun 20 dk
bekletin
Hamuru 20 parçaya bölün tezgaha biraz nişasta serpin hamurlara nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın
10 tanesini üst üste koyun tekrar açın
Bir ucuna uzunlamasına yeşil fıstık koyup sıkıca bir defa sarın, kesin kestiğiniz parçayı 10 cm
uzunluğunda tekrar kesin, yağlanmış tepsiye dizin
Diğer hamurlara da aynı işlemi yapın
Tereyağını ocakta kızdırın, tepsinin üzerine gezdirin
Tepsiyi alimünyum folyoyla sıkıca sarın
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dk
pişirin
Fırından çıkınca üzerine şurubunu sıcak olarak dökün, soğuyunca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul