Konu
:
Açma Kete
Yalnız Mesajı Göster
Açma Kete
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Açma Kete
Malzeme:
5 su b
un
yarım p
yaşmaya
1 tatlı k
tuz
1 çorba k
toz şeker
1 su b
süt
yarım çay b
sıvıyağ
alabildiği kadar su
İç harcı için:
2 çorba k
tereyağı
1,5 su b
un
sıvıyağ
yumurta sarısı
Hazırlanışı:
5 su b
un karıştırma kabına alınır
Ortası havuz şeklinde açılarak içerisine maya, sıvıyağ ve süt alınır
Toz şeker unun kenarlarına serpilir
ilk olarak havuzun içi karıştırılmak üzere hamur yoğrulur
Hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir
Bu arada iç harç hazırlanır
Bunun için tavaya sıvıyağ alınır
Üzerine un ve tereyağı eklenir
Un helvası yapar gibi karıştırılarak iyice kavrulur
Dinlendirilen hamur 7 bezeye ayrılır
Bezelerin her biri servis tabağı büyüklüğünde açılarak içerisine hazırlanan kavrulmuş un konularak rolu yapılır
Daha sonra gül böreği gibi sarılarak yağlanmış tepsiye alınır
Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul