Yalnız Mesajı Göster

Reçelli Kaygana

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli Kaygana



Reçelli Kaygana Tarifi - Reçelli Kaygana Yapılışı - Reçelli Kaygana Nasıl Yapılır - Reçelli Kaygana Malzemeleri

500 gr hafif ılık süt

50 gr erimiş yağ

200 gr un

3 bütün yumurta

1 çimdik tuz

500 gr arzu ettiğiniz herhangi bir reçel

150 gr pudra şekeri


Süt, yumurta, un, yağ, tuz ve şekeri bir kapta iyice karıştırınız İçerisinde hiç un parçası kalmasın, eğer kalırsa ince bir süzgeçten süzdürünüz Sonra tavayı normal olarak yeter derecede kızdırıp eritilip suyu alınmış bir yağla tavanın dibini hafifçe yağlayınız Tava yağlanmalı fakat içinde yağ bulunmamalıdır Sonra yapmış olduğunuz unlu yumurtalı kaygana harcından küçük bir kepçe ile tavanın kenarına hafifçe döküp tavayı sağa sola eğerek bir kâğıt inceliğinde tavanın dibine yayılmasını temin ediniz Hemen bir paletle ucunu hafifçe kaldırıp altını üstünü çevirip 30 saniye kadar tavada pişiriniz Sıra ile bir tepsinin üzerine veya masanın üzerine diziniz Hepsini aynı şekilde hazırlayıp en sonunda üst üste istif ediniz Şimdi kayganalar kullanmaya hazırdır Kayganaların içine reçel sürerek rulo yapınız, ruloların üzerine de pudra şekeri serperek servis yapınız



Necip Usta

Alıntı Yaparak Cevapla