Konu
:
Peynirli Kır Pidesi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Kır Pidesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Kır Pidesi
Peynirli Kır Pidesi - Peynirli Kır Pidesi Tarifi - Pide Tarifleri - Oktay Usta
Malzemeler :
3 Su B
Söke Buğday Unu
1 Su B
Söke Tam Buğday Unu
1 Paket Kuru Maya
1 Tatlı K
Tuz
Alabildiği Kadar Su
İç Harcı İçin:
1 Su B
Kaşar Peyniri
1 Su B
Çökelek
1 Su B
Beyaz Peynir
1 Çay B
Çedar Peyniri
1 Su B
Taze Yayla Peyniri
Üzeri İçin:
Tereyağı
Hazırlanışı
Unları karıştırma kabında harmanlayın
Ortaya kuru mayayı koyun
Kenarlara tuzu serpin
Ortasına ılık su dökerek karıştırmaya başlayın
Yeteri kadar su ilave ederek iyice yoğurun
Kulak memesi kıvamında hamur elde edince dinlenmeye bırakın
Dinlenen hamuru 8 bezeye ayırın ve ince uzun açın
Bütün peynir çeşitlerini küçük küpler halinde doğrayın ve harmanlayın
Açtığınız hamurların içine peynirli harcı paylaştırın
Kenarlarını pide şeklinde ortası açık kalacak şekilde kapatın
Tepside mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Fırından çıkınca sıcakken tereyağını fırçayla üzerlerine sürün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul