Konu
:
Cimcik Hamuraşı
Yalnız Mesajı Göster
Cimcik Hamuraşı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cimcik Hamuraşı
Hamur Aşı Nasıl Yapılır - Yörük Mantısı - Hamur Aşı Tarifi
MALZEMELER:
3 su bardağı un
2 adet yumurta
250 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
2 su bardağı yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI:
Un, tuz, yumurta ve aldığı kadar su ile yoğrularak sert bir hamur yapılır
Elde edilen hamur hazır yufka büyüklüğünde açılır
Yaklaşık 2x2 cm boyunda küçük kareler şeklinde kesilir
Bu arada kıymaya ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber eklenerek çiğ olarak iç malzemesi hazırlanır
Hazırlanan harç, kesilen karelerin üzerine dağıtılır
Her bir karenin karşılıklı kenarlan bir araya getirilerek dört köşesi ortada olacak şekilde birleştirilir
Hazırlanan hamurlar tepsiye dizilerek finnlanır
Daha sonra kaynayan tuzlu suda haşlanır
İsteğe göre süzülerek veya sulu olarak, sarımsaklı yoğurtla, üzerine tereyağlı kırmızıbiber soslu olarak servis edilir
Not: Afyon'da cimcik hamuraşında kullanılan hamurun katlama şekli değiştirilip 'muska hamuraşı' diye bilinen bir başka hamuraşı da yapılmaktadır
Muska hamuraşı yaparken kare parçaların çapraz köşeleri üst üste getirilip muska şekli verilir ve bu şekilde haşlanır
Afyon'da yapılan mantının, Kayseri mantısından farkı, fırınlandıktan sonra haşlanmasıdır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul