Konu
:
Tahinli Dolama Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Dolama Çörek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Dolama Çörek
Tahinli Çörek - Dolama Çörek - Tahinli Çörek Nasıl Yapılır
MALZEMELER:
1 paket yaş maya
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
Çeyrek paket margarin
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Önce yaş maya su ve şeker karıştırılır
Üzerine süt, eritilmiş margarin ve ele tutmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur
Hamurun üzeri kapatılır, en az yarım saat dinlendirilir
Bu arada şeker ve tahin karıştırılır
Tahin koyuysa biraz yağ eklenerek inceltilebilir
Dinlenen hamur 3 parçaya ayrılır
Her parça merdaneyle servis tabağı kadar açılır
Yüzeyine tahinin üçte biri sürülür ve rulo yapılır
Sonra rulo çekerek biraz uzatılır
En son kendi etrafında sararak şekillendirilir
Çörekler yağlanmış tepsiye konur
Üzerine yumurta sarısı sürülür
Üzerine arzuya göre susam, ceviz serpilebilir
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul