Konu
:
Kaşarlı Bolu Simidi
Yalnız Mesajı Göster
Kaşarlı Bolu Simidi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaşarlı Bolu Simidi
Malzeme:
4 su b
un
1p
kuru maya
yarım çay b
sıvıyağ
1 tatlı k
tozşeker
1 tatlı k
tuz
1 tatlı k
toz kırmızı biber
1 su b
kaşar p
rendesi
1 kase susam
1 çorba k
kekik
alabildiği kadar ılık su
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın
Üzerine 1 paket kuru maya yarım çay bardağı sıvıyağ,1 tatlı kaşığı tozşeker,tuz ve ılık su ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
Simitin iç harcı için 1 su bardağı kaşar peynir rendesi,1 tatlıkaşığı toz kırmızı biber 1 çorba kaşığı kekik ile iç harç hazırlayın
Hamuru bezelere ayırın
Her bir bezeleri az miktarda sıvıyağ ekleyin
Bezeleri elinizle açın
Üzerine peynirli harçtan koyun
Hamuru rulo yapın
Elinizle bir ucundan kıvırarak yuvarlak şekil verin
Hazırladığınız simitleri önce suya daha sonra bolca susam bulayın
Fırın tepsisine simitleri dizin
Mayalanması için biraz bekletin
Daha sonra 180 derecelik fırında simitleri pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul