Yalnız Mesajı Göster

Kaşarlı Bolu Simidi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşarlı Bolu Simidi






Malzeme:

4 su b un

1p kuru maya

yarım çay b sıvıyağ

1 tatlı k tozşeker

1 tatlı k tuz

1 tatlı k toz kırmızı biber

1 su b kaşar p rendesi

1 kase susam

1 çorba k kekik

alabildiği kadar ılık su


Hazırlanışı:


Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alınÜzerine 1 paket kuru maya yarım çay bardağı sıvıyağ,1 tatlı kaşığı tozşeker,tuz ve ılık su ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinSimitin iç harcı için 1 su bardağı kaşar peynir rendesi,1 tatlıkaşığı toz kırmızı biber 1 çorba kaşığı kekik ile iç harç hazırlayınHamuru bezelere ayırınHer bir bezeleri az miktarda sıvıyağ ekleyinBezeleri elinizle açın


Üzerine peynirli harçtan koyunHamuru rulo yapınElinizle bir ucundan kıvırarak yuvarlak şekil verinHazırladığınız simitleri önce suya daha sonra bolca susam bulayınFırın tepsisine simitleri dizinMayalanması için biraz bekletinDaha sonra 180 derecelik fırında simitleri pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla