Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Ekmek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Ekmek



evde ekmek nasıl yapılır - cevizli ekmek tarifi - ekmek yapılışı - cevizli ekmek yapımı

Cevizli ekmek malzemeleri


200 gr ceviz içi


18 gr taze maya


2 yemek kaşığı bal


250 ml ılık su


40 ml zeytinyağı


400 gr un


100 gr tam buğday unu


8 gr tuz

Cevizli ekmek hazırlanışı


Ceviz içlerini fırında ya da ocak üzerinde, yakmadan 10 dakika kavurun

Daha sonra bıçak yardımıyla ufak doğrayın


Maya ve balı karıştırın ve 10 dakika bekletin

Zeytinyağını ilave edin


Un, tuz ve kavrulmuş cevizleri karıştırıp, azar azar mayalı karışıma ilave edin ve karıştırın

Karıştırırken ellerinizi mutlaka unlayın 10 dakika kadar yoğurun

Yoğururken biraz un ilave edebilirsiniz

Elde edeceğiniz hamur elastik, nemli ancak elinize yapışmayan bir hamur olmalı


İçi hafifçe yağlanmış bir kaba hamuru alın ve üzerini

streç filmle sıkıca kapatıp yaklaşık 1 saat ılık bir ortamda bekletin


Şişmiş olan hamuru un serpiştirdiğiniz tezgahın üzerine alın ve hafifçe yoğurarak havasını alın

Hamuru ya bir kalıba aktarın ya da yağlı kağıdın üzerinde pişirin

Eğer kalıba koyacaksanız kalıbın zeminini çok hafif yağlayın ve biraz un

serpiştirdikten sonra alta ayırdığınız ceviz parçalarını yerleştirip hamurunuzu aktarın

Üzerini nemli bir bezle kapatıp ılık bir yerde 1 saat kadar bekletin


Fırını 230 derecede ısıtın ve ısıtırken fırının dibine boş bir tas yerleştirin

Hamur hazır olunca ekmeği fırına verin ve kaynattığınız bir bardak suyu

fırının altındaki tasa aktarıp fırının kapağını kapatın

Ekmeği kalıpta yapıyorsanız son 10 dakika kalıptan çıkararak pişirin

30 dakika pişirin Pişen ekmeği altı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin

Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla