Yalnız Mesajı Göster

Çıtır Katmer

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çıtır Katmer



Çıtır Katmer Tarifi - Çıtır Katmer Nasıl Yapılır - Çıtır Katmer Malzemeleri

Çıtır Katmer


1 kg un

1 tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

İçi için:

1 su bardağı tahin

Yarım su bardağı ayçiçek yağı


Yoğurma kabına un konur Ortası çukurlaştırılır Tuz eklenir ve orta sertlikte kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur Hamur 20 dakika kadar dinlendirilir Sonra limon kadar parçalar alınır, yuvarlanır Her parça olabildiğince ince açılır Yüzeyine tahin ve yağ karışımından yeteri kadar sürülür Esneterek rulo yapılır Biraz daha esnettikten sonra iki ucu gül börek gibi sarılır ve ortada buluşturulur Sonra iki gül börek şeklindeki parçalar üst üste konur Bir kenarda 10 dakika daha dinlendirilir Bütün bezeler aynı şekilde hazırlanır Daha sonra hazırlanan üst üste parçalar yeniden ele alınır ve unlu zeminde tavanın çapı kadar açılır Yağsız, teflon tavada iki yüzü kızartılır Arzuya göre piştikten sonra üzerine yağ sürülebilir


Alıntı Yaparak Cevapla