Yalnız Mesajı Göster

Çekirdekli Ve Yulaflı Simitler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çekirdekli Ve Yulaflı Simitler






Malzemeler:

2 su bun

2 su btam buğday unu

1 su bçavdar unu

yarım pyaşmaya

1 çorba ktereyağı

2 çorba kzeyitnyağı

1 çay bsüt

2 çorba ktoz şeker

1 çorba ktuz

aldığı kadar ılık su

Üzeri için:


ay çekirdeği

yulaf ezmesi

Hazırlanışı:


Karıştırma kabına unları alarak harmanlayın Daha sonra ortasını açarak içine mayayı, tereyağını, sütü ve zeytinyağını alın Kenarlarına şekeri serpin Ortasından başlayarak karıştırın Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun


Hamur hazır olunca hamuru altıya ayırın Her bir hamuru uzun bir fitil yapın 2 ye katlayarak rulo yapın Uçlarını birleştirerek simit şekli verin Simidi bir kapta suya tek taraflı olmak üzere suya daldırıp çıkarın Daha sonra bir kısmını çekirdeğe bir kısmını yulaf ezmesine buladıktan sonra yağlanmış tepsiye alarak bir süre mayalandırın170 derecede pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla