Konu
:
Çekirdekli Ve Yulaflı Simitler
Yalnız Mesajı Göster
Çekirdekli Ve Yulaflı Simitler
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çekirdekli Ve Yulaflı Simitler
Malzemeler:
2 su b
un
2 su b
tam buğday unu
1 su b
çavdar unu
yarım p
yaşmaya
1 çorba k
tereyağı
2 çorba k
zeyitnyağı
1 çay b
süt
2 çorba k
toz şeker
1 çorba k
tuz
aldığı kadar ılık su
Üzeri için:
ay çekirdeği
yulaf ezmesi
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına unları alarak harmanlayın
Daha sonra ortasını açarak içine mayayı, tereyağını, sütü ve zeytinyağını alın
Kenarlarına şekeri serpin
Ortasından başlayarak karıştırın
Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun
Hamur hazır olunca hamuru altıya ayırın
Her bir hamuru uzun bir fitil yapın 2 ye katlayarak rulo yapın
Uçlarını birleştirerek simit şekli verin
Simidi bir kapta suya tek taraflı olmak üzere suya daldırıp çıkarın
Daha sonra bir kısmını çekirdeğe bir kısmını yulaf ezmesine buladıktan sonra yağlanmış tepsiye alarak bir süre mayalandırın
170 derecede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul