Konu
:
Pastırmalı Yufka Pidesi
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Yufka Pidesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Yufka Pidesi
Malzemeler:
3 yufka
3 patates
1 soğan
100 gr
pastırma
tuz, karabiber
50 gr
kaşar peyniri
50 gr
izmir tulumu
Üzeri için:
1 yumurta
Hazırlanışı:
1 adet soğanı yemeklik kesin
Tavaya soğanı alın ve kavurun
3 adet patatesi rendeleyin
Patatesin fazla suyunu sıkın
Tavadaki soğanların üzerine rendelenmiş patatesleri ilave edin ve sotelemeye devam medin
Üzerine tuz ve karabiber ilave edin
Fırın tepsisine 1 adet yufkayı alın
Yufkayı karşılıklı katlayın
Yufkanın ortasına parçalanmış yufka ilave edin
Daha sonra fırın tepsisindeki yufkaya pide şeklini verin
Yufka pidesinin zeminine soğanlı karışımı alın
Üzerine pastırmalrı dizin
Pasrıtmaların arasına dilim dilim kaşar peyniri ve izmir tulumu ilave edin
Yufkanın kenarlarına yumurta sarısı sürün
Diğer kalan yufkayıda aynı şeklilde hazırlayın
Pastırmalı yufka pidesini öncden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul