Konu
:
Erzurum Usulü Lokum Kayganası
Yalnız Mesajı Göster
Erzurum Usulü Lokum Kayganası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erzurum Usulü Lokum Kayganası
Erzurum Usulü Lokum Kayganası Tarifi - Lokum Kaygana Yapılışı - Lokum Kaygana Nasıl Yapılır - Lokum Kaygana Malzemeleri
3 adet yumurta
1/2 litre süt
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı dolusu un
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın
Tel çırpıcıyla çırparken süt ve kabartma tozunu ilave edin
Unu da azar azar ekleyip iyice çırpın
Elde ettiğiniz koyu muhallebi kıvamındaki pürüzsüz hamuru oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin
Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için; su ve toz şekeri küçük bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kaynatın
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın
Soğumasını bekleyin
Sıvı yağı derin bir tavaya ya da kenarları yüksek dar bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın
5Dinlenen hamurdan kaşık yardımıyla parçalar alıp parçaları kızgın yağa bırakın
Hamurlar kızarmaya başlayınca ocağın altını biraz kısın ki içleri de kızarsın
6Kızaran kayganaları yağdan süzerek alıp soğuk şerbetin içine atın
Şerbette 2-3 dakika kadar bekletip çıkarın
Üzerlerine ceviz, fındık ya da badem serpiştirerek servise sunun
Sahrap Soysal
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul