Yalnız Mesajı Göster

Erzurum Usulü Lokum Kayganası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzurum Usulü Lokum Kayganası



Erzurum Usulü Lokum Kayganası Tarifi - Lokum Kaygana Yapılışı - Lokum Kaygana Nasıl Yapılır - Lokum Kaygana Malzemeleri

3 adet yumurta

1/2 litre süt

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı dolusu un

Kızartmak için;

1 su bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

2,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su


Hazırlanışı

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın Tel çırpıcıyla çırparken süt ve kabartma tozunu ilave edin Unu da azar azar ekleyip iyice çırpın

Elde ettiğiniz koyu muhallebi kıvamındaki pürüzsüz hamuru oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin

Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için; su ve toz şekeri küçük bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kaynatın Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın Soğumasını bekleyin

Sıvı yağı derin bir tavaya ya da kenarları yüksek dar bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın 5Dinlenen hamurdan kaşık yardımıyla parçalar alıp parçaları kızgın yağa bırakın Hamurlar kızarmaya başlayınca ocağın altını biraz kısın ki içleri de kızarsın 6Kızaran kayganaları yağdan süzerek alıp soğuk şerbetin içine atın Şerbette 2-3 dakika kadar bekletip çıkarın Üzerlerine ceviz, fındık ya da badem serpiştirerek servise sunun


Sahrap Soysal

Alıntı Yaparak Cevapla