Konu
:
İZMİR BÖREĞİ
Yalnız Mesajı Göster
İZMİR BÖREĞİ
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İZMİR BÖREĞİ
İZMİR BÖREĞİ
Malzemeler
5 adet yufka
100 gr (avcunuzu sıktığınızda oluşan büyüklük kadar) kıyma
2 adet orta boy havuç
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy patates
2 diş sarımsak
kırmızı biber karabiber
2 yumurta
Galeta unu
1 çaybardağı çiçek yağ
1 su bardağı süt
su
Börek içi hazırlamak için
Derin bir kap içinde çiğ kıyma, rendelenmiş patates, havuç, soğan, sarımsak baharatları ve tuzu bir çatal yardımıyla karıştırın
Kabı biraz eğimli bir şekilde koyup yarım saat kadar bekletin
Karışım bir süre sonra suyunu vermeye başlar bu suyu almak için
SOS
1 bardak su
1 bardak süt
1 çay bardağı yağı karıştırın
Böreklerin yapılışı
Mutfak servisinin üstüne yufkalardan birini açıp serin
İçine bir fırça yardımı ile sos sürün ve yufkayı yarım daire olacak şekilde ikiye katlayın üstüne tekrar sos sürün
Daha sonra yufkayı sigara böreği yaparken kestiğinizden biraz büyük bir şekilde üçgenler halinde kesin
(Bir yufkadan 4 üçgen çıkacak) bu üçgenin geniş kısmına kıymalı harçtan koyup biraz tombul sigara böreği gibi sarın
Beş yufkayı da aynı şekilde sardıktan sonra hazırladığınız tombul börekleri önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayıp yağladığınız tepsiye dizin
250 derece fırında kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul