Yalnız Mesajı Göster

İZMİR BÖREĞİ

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İZMİR BÖREĞİ



İZMİR BÖREĞİ




Malzemeler
5 adet yufka

100 gr (avcunuzu sıktığınızda oluşan büyüklük kadar) kıyma

2 adet orta boy havuç

1 adet kuru soğan

2 adet orta boy patates

2 diş sarımsak

kırmızı biber karabiber

2 yumurta

Galeta unu

1 çaybardağı çiçek yağ

1 su bardağı süt

su



Börek içi hazırlamak için

Derin bir kap içinde çiğ kıyma, rendelenmiş patates, havuç, soğan, sarımsak baharatları ve tuzu bir çatal yardımıyla karıştırın

Kabı biraz eğimli bir şekilde koyup yarım saat kadar bekletin

Karışım bir süre sonra suyunu vermeye başlar bu suyu almak için



SOS
1 bardak su

1 bardak süt

1 çay bardağı yağı karıştırın



Böreklerin yapılışı
Mutfak servisinin üstüne yufkalardan birini açıp serin

İçine bir fırça yardımı ile sos sürün ve yufkayı yarım daire olacak şekilde ikiye katlayın üstüne tekrar sos sürün

Daha sonra yufkayı sigara böreği yaparken kestiğinizden biraz büyük bir şekilde üçgenler halinde kesin

(Bir yufkadan 4 üçgen çıkacak) bu üçgenin geniş kısmına kıymalı harçtan koyup biraz tombul sigara böreği gibi sarın

Beş yufkayı da aynı şekilde sardıktan sonra hazırladığınız tombul börekleri önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayıp yağladığınız tepsiye dizin

250 derece fırında kızarana kadar pişirin





Alıntı Yaparak Cevapla