Konu: mıhlama
Yalnız Mesajı Göster

mıhlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

mıhlama



Malzemeler:

- 1 su bardağı mısır unu,

- 100 gr Trabzon tereyağı,

- 150 gr Trabzon İmansız peynir,

- 1 su bardağı sıcak su


Yapılışı:

Tereyağını tencereye koyun Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin Piştikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla