06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ispanaklı ve peynirli börek

Ispanaklı ve peynirli börek
Malzemeler
3 adet yufka, 1 su bardağı süt, 1 yumurtanın sarısı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı:
Yarım kg ıspanak, 125 gr beyaz peynir, 5-6 adet konserve mantar, arzuya göre, tuz, karabiber, pul biber
Üzerine sürmek için:
1 yumurtanın sarısı, çörekotu
Yapılışı:
Ispanağı tuz ile ovarak suyunun çıkmasını sağlayın, ardından ezilmiş beyaz peynir, doğranmış mantar, yumurta beyazı, tuz, karabiber ve pul biber ile karıştırarak iç harcını hazırlayın Yufkaların her birini altıya kesin Sütü, yumurta sarısını ve yağı karıştırın Oluşan üçgenlerden birinin üzerine fırçayla sütlü harçtan sürün Geniş kısmının ortasına bir tatlı kaşığı kadar iç harçtan serip hafif kalınca rulo yapın Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek yağlanmış tepsiye alın Aynı işlemi kalan yufkalar için de yapıp 200 C fırında pişirin
|
|
|