Konu
:
Çökertme Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Çökertme Mantı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çökertme Mantı
Çökertme Mantı Tarifi - Çökertme Mantı Nasıl Yapılır - Çökertme Mantı Malzemeleri
Çökertme Mantı
3 adet yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
300 gr
dana kıyma
Çeyrek demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1
5 su bardağı et suyu
Servisi için:
2 bardak yoğurt
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı tereyağı
300 gr dana kıymayı bir kaba koyunuz içerisine çeyrek demet ince kıyılmış maydanozu, 3 diş rendelenmiş sarımsak, 1 adet rendelenmiş kuru soğanı, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın
(1 adet yufkanın üzerine yarım yufkayı da serin) yufkanın kalın yerine öncelikle 1
5 adet yufkayı, düz bir zemine serin
Kıymanın yarısını yufkaların üzerine koyun ve elinizle inceltin
Yufkanın kıymasız tarafını içine katlayın
Fazla kenarlarını şekil bozukluğu olmaması için bıçak yardımıyla kesin, yufkaların diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın
Hazırladığınız yufkaları rulo şeklinde sarın
Fırın kabını 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın rulo şeklindeki yufkaları 1
5 cm kalınlığında dilimler halinde kesip fırın tepsisine dizin
3 kaşık tereyağını dilimlediğiniz mantıların üzerine küçük parçalar halinde kesip yerleştirin
190 derecede 15 dakika pişmeye bırakın
Sosu hazırlamak için: 1, 5 su bardağı et suyunu kaynatın ve fırından çıkan mantıların üzerinde gezdirin
4 yemek kaşığı ayçiçek yağını küçük bir tavanın içerisinde kızdırın ve içerisine 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ekleyin
Mantıları servis tabağına alın, üzerine bir miktar yoğurt, kırmızı biberli yağlı karışımı döküp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul