Konu
:
Cevizli Hamur
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Hamur
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Hamur
Cevizli Hamur Tarifi - Cevizli Hamur Nasıl Yapılır - Cevizli Hamur Malzemeleri
Cevizli Hamur
300 gr(2+1/2 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
150 gr (10 çorba kaşığı) margarin
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
50 gr (1/4 su bardağı) ceviz (ince dövülmüş)
2 yumurtanın sarısı (hatifçe çırpılmış)
2-3 çorba kaşığı buzlu su
Unu ve tuzu büyük bir kassye eleyip, yağı ekleyerek bıçakla ufalayınız
Parmaklarınızla kalın ekmek içi görünümü alana kadar ezip şeker ve cevizleri katınız
Yumurta sarılarını birer kaşık dolusu buzlu suyla birlikte katıp bıçakla karıştırınız
Ellerinizle hamuru, pürtüksüz olana kadar yoğurunuz
(Hamur çok kuru ise, 1 çorba kaşığı buzlu su katınız
) Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında 30 dakika soğutunuz
Hamuru buzdolabından alıp, yağlı kağıdı çıkarınız
Hamurunuz kullanılmaya hazırdır
Not: Bu lezzetli ama biraz ağır hamur, klasik tatlıların (armutlu tart gibi) yapımında kullanılır
Ayrıca ince hamur isteyen tartlarda tadı güzelleştirmek için kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul