Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Hamur

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Hamur



Cevizli Hamur Tarifi - Cevizli Hamur Nasıl Yapılır - Cevizli Hamur Malzemeleri


Cevizli Hamur


300 gr(2+1/2 su bardağı) un

1 çay kaşığı tuz

150 gr (10 çorba kaşığı) margarin

120 gr (1/2 su bardağı) şeker

50 gr (1/4 su bardağı) ceviz (ince dövülmüş)

2 yumurtanın sarısı (hatifçe çırpılmış)

2-3 çorba kaşığı buzlu su


Unu ve tuzu büyük bir kassye eleyip, yağı ekleyerek bıçakla ufalayınız Parmaklarınızla kalın ekmek içi görünümü alana kadar ezip şeker ve cevizleri katınız

Yumurta sarılarını birer kaşık dolusu buzlu suyla birlikte katıp bıçakla karıştırınız Ellerinizle hamuru, pürtüksüz olana kadar yoğurunuz (Hamur çok kuru ise, 1 çorba kaşığı buzlu su katınız) Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında 30 dakika soğutunuz

Hamuru buzdolabından alıp, yağlı kağıdı çıkarınız Hamurunuz kullanılmaya hazırdır


Not: Bu lezzetli ama biraz ağır hamur, klasik tatlıların (armutlu tart gibi) yapımında kullanılır Ayrıca ince hamur isteyen tartlarda tadı güzelleştirmek için kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla