Konu
:
Sacta Kaymaklı Yufka
Yalnız Mesajı Göster
Sacta Kaymaklı Yufka
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sacta Kaymaklı Yufka
Kaymaklı Yufka Tarifi - Çörek Tarifi - Kaymaklı Çörek - Ardahan Yöresi Çörek Yapılışı
Malzemeler:
Yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağu sulandırılmış kaymak
1,5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Tarifi:
Maya, kaymağın yarısı ve şeker karıştırılır
Üzerine kalan kaymak, tuz ve serte yakın kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur
Hamur yarım saat kadar dinlendirilir
Sonra limon kadar yumaklar alınır
Yumaklar unlu zeminde, oklavayla hazır yufka kadar açılır
Yağsız sacın üzerinde iki yüzü pembeleşene kadar pişirilir
Kahvaltıda bal ve peynir eşliğinde tüketilir
(Sac yoksa yufkalar daha ufak açılır ve yağsız teflon tavada, ocak üzerinde pişirilebilir
)
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul