Yalnız Mesajı Göster

Sacta Kaymaklı Yufka

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sacta Kaymaklı Yufka



Kaymaklı Yufka Tarifi - Çörek Tarifi - Kaymaklı Çörek - Ardahan Yöresi Çörek Yapılışı
Malzemeler:

Yarım paket yaş maya

1 çay kaşığı şeker

2 su bardağu sulandırılmış kaymak

1,5 tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un


Tarifi:


Maya, kaymağın yarısı ve şeker karıştırılır Üzerine kalan kaymak, tuz ve serte yakın kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur


Hamur yarım saat kadar dinlendirilir Sonra limon kadar yumaklar alınır Yumaklar unlu zeminde, oklavayla hazır yufka kadar açılır


Yağsız sacın üzerinde iki yüzü pembeleşene kadar pişirilir Kahvaltıda bal ve peynir eşliğinde tüketilir


(Sac yoksa yufkalar daha ufak açılır ve yağsız teflon tavada, ocak üzerinde pişirilebilir)




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla