Konu
:
Kıymalı Mantarlı Milföy Tartöletler
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Mantarlı Milföy Tartöletler
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Mantarlı Milföy Tartöletler
milföylü tarifler - kıymalı milföy tarifleri
Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler malzemeleri
500 gr hazır milföy hamuru
30 gr tereyağı
100 gr tavuk kıyması
1 soğan
250 gr mantar
Yarım limon
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay bardağı
rendelenmiş kaşarpeyniri
1 yumurta sarısı
# Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler hazırlanışı
Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler: Pratik yemek tarifleri arayanlar için birebir
Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Mantarları nemli bezle silin
Limonla ovup dilimleyin
Tereyağını tencereye alıp eritin
Tavuk kıymasını ilave edip 1-2 dakika kavurun
Soğanı ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin
Mantarları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin
Ocaktan inmesine yakın kekiği serpiştirin
Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın
Milföy hamurundan orta boy tartölet kalıplarının içine ve kapakta kullanmak üzere yuvarlak parçalar kesin
Milföy hamurlarının yarısını yağlanmış tartölet kalıplarına elinizle bastırarak yayın
Üzerine mantarlı karışımı paylaştırıp rendelenmiş kaşarpeynirini serpiştirin
Kalan milföy hamurlarından dekoratif kapak hazırlayıp üzerlerine yerleştirin
Her milföy kapağını kürdan ile birkaç yerinden delin
Kapakların üzerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında milföyler altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin
Sıcak veya ılık servis yapın
Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul