Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Mantarlı Milföy Tartöletler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Mantarlı Milföy Tartöletler



milföylü tarifler - kıymalı milföy tarifleri


Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler malzemeleri


500 gr hazır milföy hamuru


30 gr tereyağı


100 gr tavuk kıyması


1 soğan


250 gr mantar


Yarım limon


1 tatlı kaşığı kekik


1 çay bardağı


rendelenmiş kaşarpeyniri


1 yumurta sarısı

# Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler hazırlanışı


Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler: Pratik yemek tarifleri arayanlar için birebir


Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın Mantarları nemli bezle silin Limonla ovup dilimleyin


Tereyağını tencereye alıp eritin Tavuk kıymasını ilave edip 1-2 dakika kavurun Soğanı ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin Mantarları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Ocaktan inmesine yakın kekiği serpiştirin Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın


Milföy hamurundan orta boy tartölet kalıplarının içine ve kapakta kullanmak üzere yuvarlak parçalar kesin Milföy hamurlarının yarısını yağlanmış tartölet kalıplarına elinizle bastırarak yayın Üzerine mantarlı karışımı paylaştırıp rendelenmiş kaşarpeynirini serpiştirin Kalan milföy hamurlarından dekoratif kapak hazırlayıp üzerlerine yerleştirin Her milföy kapağını kürdan ile birkaç yerinden delin Kapakların üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında milföyler altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin Sıcak veya ılık servis yapın Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla