Konu
:
Ev Yapımı Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Ev Yapımı Makarna
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Yapımı Makarna
Evde Erişte Yapımı - Erişte Nasıl Yapılır - Ev Makarnası - Evde makarna Yapımı
Malzeme:
2 su bardağı un
1,5 çay bardağı su
2 yumurta
Yeterince tuz
Yapılışı:
Hamur tahtasına 1,5 bardak unu eleyip ortasını havuz gibi açın
Ortaya yumurtaları, suyu ve yeterince tuzu koyup, karışımı iyice karıştırın
Unu yumurtalı karışıma yavaş yavaş yedirin
Hamuru iki elle ağır ağır yoğurun
Hamuru bir iki defa katlayıp üzerine nemli bez örtün ve 7-8 dakika dinlendirin
Sonra yeniden yoğurup hamuru katlayın ve üzerine nemli bez örterek tekrar dinlendirin
Sonra son bir kez daha yoğurun ve hamur tahtasını kalan yarım bardak un ile unlayın
Hamuru bezelere ayırıp, her bezeyi unlayıp oklavayla hamurun üzerinde sağa sola ileri geri hareket ettirin
Böylece beze büyümeğe başlar, arasıra un serpilir ve hamur açılmaya devam edilir
Ta ki bıçak sırtı kalınlığında oluncaya kadar hamur açılır
(Makarna hamuru biraz kalınca olmalıdır
) Bütün hamur bu şekilde açılır
Yufkaları bir miktar havalandırın
Birbirlerine yapışmaması için aralarına un serpiştirin ve üst üste dizin
Keskin bir bıçakla iki parmak eninde şeritler kesin
Daha sonra bu şeritlerden ince ince makarnalar kesin ve havalandırın
Makarnaları temiz bezlerin üzerinde iyice kurutun
Kuruttuğunuz makarnaları bez torbaların içerisinde saklayın
Not: Ev makarnası aynı diğer makarna çeşitlerinde olduğu gibi pişirilir
Kıymalı, peynirli, domatesli, sade ve daha başka arzu ettiğiniz karışımlarla makarna gibi pişirebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul