Konu
:
Ağzı Açık Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Ağzı Açık Böreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ağzı Açık Böreği
Ağzı Açık Böreği Tarifi - Ağzı Açık Böreği Yapılışı - Ağzı Açık Böreği Malzemeleri
Malzemesi:
2 su bardağı Un
300 gr
Haşhaş yağı
3 adet Patates
2 baş Soğan
Su Karabiber Nane Tuz
Tarifi:
Böreğin harcı için patatesleri yıkayıp haşlayın ve bir kaşıkla döverek ezin
Soğanları bir Borcam tencerede yağ ile kavurup patatesin üzerine dökün
Bu harcın içine tuz, nane ve karabiber serptikten sonra, bir kenara koyup bekletin
Hamuru için; Unu eleyip tuz ve su ile yoğurarak hamur yapın
10-15 dakika dinlendirip 4 parçaya kesin ve tekrar yoğurun
Her parçayı oklava ile açıp, her yufkaya yağ ile karıştırılmış haşhaş sürün
Dörde katlayıp tekrar açın, yine yağlayıp büyük kareler halinde kesin
Her kareye harcını koyup karşılıklı kenarları üst üste kapatın
Uçlar açık kalmalı
İçini yağladığınız borcam kare fırın tepsisine koyup üzerlerine haşhaş yağını sürün
180 c’ye getirilerek önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul