06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Poğaça
Etli Poğaça Tarifi - Etli Poğaça Yapılışı

Malzemesi:
1 çay bardağı erimiş zeytinyağlı margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu Yarım çay kaşığı tuz 7 çay bardağı un İç malzemesi için; 200 gr kıyma 3 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı dolma fıstığı 1 tatlı kaşığı yeni bahar 1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarısı
Tarifi:
• Önce kıymalı harcı hazırlayın
• Tencereye tereyağını koyun
• Kıyma ve zar şeklinde doğranmış soğanı ekleyip, karıştırın
• Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun
• Üzerine tuz ve karabiber ilave edin
• Bir yandan da karıştırarak dolma fıstığı, kuş üzümünü ve yeni baharı ekleyip, ocağın altını kapatın
• Soğuması için kenarda bekletin
• Bir yoğurma kabına eritilmiş margarin, sıvıyağı, yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve tuzu koyup, elinizle hepsini birden karıştırın
• Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun
• Kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur tutun
• Üzerini örterek 30 dakika bekletin
• Beklemiş hamurdan 18 adet beze yapıp, bezeleri tezgahın üzerinde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın
• Açılan her hamurun ortasına 2 tatlı kaşığı kıymalı içten koyup, hamurun uçlarını yukarıya toplayarak birleştirin
• Hamurları yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürün
• 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak sıcak servis yapın
Hazırlama Süresi: 50
Pişirme Süresi: 20
Kişi Sayısı: 18
|
|
|