Yalnız Mesajı Göster

Etli Poğaça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Poğaça



Etli Poğaça Tarifi - Etli Poğaça Yapılışı




Malzemesi:

1 çay bardağı erimiş zeytinyağlı margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu Yarım çay kaşığı tuz 7 çay bardağı un İç malzemesi için; 200 gr kıyma 3 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı dolma fıstığı 1 tatlı kaşığı yeni bahar 1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarısı


Tarifi:

• Önce kıymalı harcı hazırlayın

• Tencereye tereyağını koyun

• Kıyma ve zar şeklinde doğranmış soğanı ekleyip, karıştırın

• Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun

• Üzerine tuz ve karabiber ilave edin

• Bir yandan da karıştırarak dolma fıstığı, kuş üzümünü ve yeni baharı ekleyip, ocağın altını kapatın

• Soğuması için kenarda bekletin

• Bir yoğurma kabına eritilmiş margarin, sıvıyağı, yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve tuzu koyup, elinizle hepsini birden karıştırın

• Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun

• Kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur tutun

• Üzerini örterek 30 dakika bekletin

• Beklemiş hamurdan 18 adet beze yapıp, bezeleri tezgahın üzerinde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın

• Açılan her hamurun ortasına 2 tatlı kaşığı kıymalı içten koyup, hamurun uçlarını yukarıya toplayarak birleştirin

• Hamurları yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürün

• 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak sıcak servis yapın


Hazırlama Süresi: 50

Pişirme Süresi: 20

Kişi Sayısı: 18

Alıntı Yaparak Cevapla