Konu
:
Kütahya Usulü Mercimek Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Kütahya Usulü Mercimek Mantısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kütahya Usulü Mercimek Mantısı
mercimekle mantı nasıl yapılır - Kütahya Usulü Mercimek Mantısı Tarifi
Malzemeler
500 gr un
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 orta boy soğan
tuz, karabiber
6-7 diş sarımsak
50gr tereyağı
Hazırlanışı
Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur ve açılabilecek bezelere ayrılır
Her bir bezeyi açıp küçük karelere kesilir, iç harcını koyup karşılıklı uçları birleştirilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir
20 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir
Pişirilen mantıların üzerine mercimeğin suyu ilave edip üzerini kapatın ve ocak üzerinde çevire çevire pişirin suyunu çektikçe (mantıların yumuşaklığına göre) sıcak su ilave edin ve tamamen suyunu çekmesini sağlayın üzerine sosunu döküp servis edin
İç harcının hazırlanması
Mercimeği iyice yıkayın içerisine soğanı ince ince kıyın üzerini 4-5 parmak geçecek şekilde su koyup haşlanmaya bırakın
Haşlanan mercimeğin suyunu süzün ve tuz ile karabiber ekleyin
(suyunu da pişirmek için kullanın)
Sosunun hazırlanması
Tereyağını kızartın dövükmüş sarımsakları da tereyağına ekleyip 1-2 soteledikten sonra mantının üzerine ilave edin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul