Konu
:
Sade Hamur
Yalnız Mesajı Göster
Sade Hamur
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sade Hamur
Hamur Nasıl Hazırlanır - Sade Yoğurtlu Hamur - Yağlı Hamur
MALZEMESİ
1 bardak yoğurt
1 bardak eritilmiş yağ
4 bardak un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI
Yoğurt iyice ezilerek bir bardak yağı yediriniz
Un ve kabartma tozu karıştırılarak ilâve ediniz
Elde edilen hamur istenirse 5-6 gün buzlukta bekletilebilir veya hemen kullanılabilirsiniz
Bu hamuru tuzlu ve tatlı olarak da yapabilirsiniz
Hamuru iki eşit parçaya bölünüz
Tuzlu yapmak istiyorsanız: Bir parmak kalınlığında açınız ve çay bardağı ile kesilerek üzerine yumurta sürünüz
Sucuk, dilimlenmiş peynir ve ne arzu edilirse konur
Yağlanmış tepsiye diziniz
Fırında esmerleştirmeden beyaz pişiriniz
Şekerli yapmak istiyorsanız: Yarım parmak kalınlığında açınız
Su bardağı ile kesiniz ve ortasına doğulmuş ceviz, tarçın ve toz şeker karışımı koyup, kapatınız
İstenilen şekil verildikten sonra fırında beyaz olarak pişiriniz
Hepsini de ılık olarak servis yapınız
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul