Konu
:
Fesleğen Soslu Patlıcanlı Krep
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğen Soslu Patlıcanlı Krep
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğen Soslu Patlıcanlı Krep
krep hamur nasıl hazırlanır - patlıcanlı krep tarifi - soslu krep
Malzeme:
Sosu İçin :
1 demet fesleğen
1 çorba kaşığı krem peynir
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı AltınHasat Riviera Zeytinyağı
yeteri kadar Karabiber
2 diş sarımsak
İç Malzeme için :
3 adet patlıcan
3 adet domates
5 adet biber
2 diş sarımsak
Krep Hamuru için :
1 paket (165 gram) Bizim Mutfak Krep
2,5 su bardağı süt
2 adet yumurta
Yapılışı:
Fırını 180 derecede ısıtın
Patlıcanları küp şeklinde doğrayın
Alüminyum folyoya sarıp fırınlayın
Domates, biber ve sarmısağı küp şeklinde doğrayın
Malzemeleri derin bir kaba alın
Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave ederek bir süre dinlendirin
Krep hamuru için Bizim Mutfak Krep toz karışımı, 2 yumurta ve sütü bir kaba alıp çırpın
Bir parça margarini teflon tavaya alıp eritin
Bir kepçe dolusu krep harcını tavaya dökün
Tavanın her yerine eşit dağılması için tavayı hafifçe sallayın
Krepleri arkalı önlü pişirin
Malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
Her defasında margarini ekleyin
İç malzemeyi kreplerin ortalarına koyup rulo şeklinde sarın
Sos için ince doğranmış fesleğenleri zeytinyağında dinlendirin
Üzerine krem peyniri ve süt ilave edin
Sarmısak ve karabiber ekleyin
Sosu çok az kaynattıktan sonra kreplerin üzerine dökerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul