Konu
:
Kaytaz Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Kaytaz Böreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaytaz Böreği
Türkmen Böreği - Kıymalı Türkmen Böreği
Malzemeler:
1 paket yaş maya (42 gr)
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Yağlamak için:
Yarım paket margarin
Harcı için:
400 gr orta yağlı kıyma
1 adet iri kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Tarifi:
Önce hamur yoğrulur; karıştırma kabına su, şeker ve maya konur, parmak uçlarıyla karıştırmak suretiyle eritilir
Üzerine süt, yoğurt ve yağ konur, biraz daha karıştırdıktan sonra tuz ve orta sert kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur
Hamur 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır
Bu arada çiğ kıyma rendelenmiş soğan, tuz, salça ve karabiber iyice karıştırılır
Dinlenen hamur 16 eşit parçaya ayrılır
Her parça merdane yardımıyla tatlı tabağı kadar açılır
Yüzeyine eritilmiş margarin sürülür
Paket yapar gibi önce sağdan ve soldan üst üste, sonra yukarıdan aşağıya üst üste kapatılır
Bu şekilde 15 dakika kadar bekletilir
Daha sonra 4 parmak eninde kare olacak şekilde merdaneyle tekrar açılır
Hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerlerine hazırlanan kıymalı harç yayarak konur
(lahmacun gibi) Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul