Yalnız Mesajı Göster

Çay Mantısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çay Mantısı



Çay Mantısı Tarifi - Çay Mantısı Nasıl Yapılır - Çay Mantısı Malzemeleri
Çay Mantısı


Malzemeler:

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

İçi için:

1,5 çay bardağı ince bulgur

1 adet küçük kuru soğan

5 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı salça

1 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

1 kase yoğurt

2 diş sarmsak

1 çay kaşığı tuz

3 çorba kaşığı su

Kızartmak için:

2 su bardağı sıvı yağ


Hazırlanışı:

Önce hamur hazırlanır Çukur bir kaba yumurta, yağ, su konur karıştırılır Üzerine tuz ve kulak memesi yumuşaklığında hamur olana kadar un eklenir, yoğrulur Hamur dinlenmeye bırakılır Bu arada iç hazırlanır İnce doğranmış soğan ve yağ kavrulur Üzerine salça, tuz katılır Daha sonra yıkanmış bulgur ve su katılır, karıştırılır 10 dakika kısık ateşte pişirilir, soğumaya bırakılır Dinlenen hamur ikiye bölünür Unlu zeminde her iki parça ayrı ayrı ince açılır Bıçakla hamurlar kibrit kutusu kadar kareler kesilir Karelerin ortalarına yeteri kadar soğumuş iç konur Sonra bohça gibi sıkı kapatılır Mantılar kızgın yağda pembe renkte kızartılır Yoğurt, dövülmüş sarımsak, su ve tuz çırpılır, mantıların üzerine gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla