Konu
:
Şerbetli Kaygana
Yalnız Mesajı Göster
Şerbetli Kaygana
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şerbetli Kaygana
Şerbetli Kaygana Tarifi - Şerbetli Kaygana Yapılışı - Şerbetli Kaygana Nasıl Yapılır - Şerbetli Kaygana Malzemeleri
5 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbet:
2 su bardağı şeker
2 u bardağı su
Yarım limon suyu
Önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır
Yumurtaların akı ve sarısı ayrılır
Beyazı az tuzla kar haline getirilir
Sarısı da ayrıca çırpılır
Bir kaba un, yağ, kabartma tozu ve limon rendesi konur, karıştırılır
Sonra yumurtaların akı ve sarısı eklenir, alt üst ederek karıştırılır
Karışım bol yağlanmış fırın kabına dökülür
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp, kızarana kadar pişirilir
Sıcakken üzerine soğuk şerbet dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul