Konu
:
Tuhurje Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tuhurje Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuhurje Tarifi
Tuhurje çerkes annelerinin evli kızları için bayramda hazırladıkları sepete konulan bir ekmek
evlenen kız anne evine ancak bayramın ikinci veya üçüncü günü gideceği için ilk günü buruk geçmesin diye anneler içinde tuhurje, bir paket çay, elbiselik kumaş, gubate, eğer kurban bayramı ise koyunun bir butu ve köy şartlarında bir kutu çikolatanın yerini alan kesme şekeri bir sepete koyup evin küçük çocukları ile kızlarının evine gönderirlermiş
tuhurje çerkesce yağla pişirilmiş ekmek demek
tuhu: yağ, rje:pişirmek
(asıl okunuşları biraz daha farklı ama gırtlaktan çıkan seslerden dolayı türkçe'de tam telaffuz imkanı yok
)
tuhurje:
2 adet
malzemeler:
3 su bardağı un
150gr tereyağı
20gr yaş maya
ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
üzerine: 1 yumurtanın sarısı, çörek otu
hazırlanması:
1
mayayı 1 su bardağı ılık su ile eritin
2
unu tuz ile karıştırın
ortasını havuz gibi açıp erimiş mayayı dökün
yumuşakça (ekmek hamurundan sert, poğaça hamurundan yumuşak) bir hamur yapın
hamuru 10 dakika dinlendirin
bu arada tereyağını eritin
3
hamuru iki bezeye ayırın ve her birini mümkün olduğu kadar ince açın
4
yufkanın üzerine erittiğiniz yağı fırça ile sürün
yufkayı tekrar rulo şeklinde sarın
ruloyu biraz burarak tekrar yuvarlak bir beze haline getirin
(örnek fotoğraflar için tıklayın) bu bezeyi bir kenara koyun
diğer bezeyi de aynı şekilde yapın
5
ilk hazırladığınız bezeyi bir parmak kalındığında tekrar merdane ile 25-30cm çapında açın
tam ortasını bıçakla artı işareti şeklinde kesin
uçlarını gül gibi dışarıya doğru kıvırın
6
üzerine yumurta sarısı sürün
çörek otu ile süsleyin
ikinci bezeye de aynı işlemi uygulayın
önceden ısınmış 200C'de fırında pişirin
sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul