Konu
:
Ay Poğaçası
Yalnız Mesajı Göster
Ay Poğaçası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ay Poğaçası
Ay Poğaçası:
24 adet
Malzemeler:
yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
8 yemek kaşığı tereyağı
1 paket instant maya
Hazırlanması:
1
Ekmek makinesinde yapıyorsanız suyu ve sütü kaba alın
Üzerini unla kapatın
Farklı kenarlara tuz ve şekeri serpin
Tereyağını küçük küçük kesip gelişi güzel serpin
Unun ortasını açıp mayayı dökün ve hamur modunda yaklaşık 1 saat çalıştırın
2
Elde yapıyorsanız unu ve instant mayayı karıştırın, şeker ve tuzu ekleyin, su ve sütü ilave edin
En son yağı ekleyip yoğurun ve 45 dakika mayalayın
(yaş maya ve kuru maya ile de yapabilirsiniz
)
3
Hamur hazır olunca hafif unlanmış bir tezgaha alın
İki bezeye bölün
Her bezeyi önce elinizle sonra merdane ile açın
Pizza dilimi şeklinde 12 dilime kesip sarın, toplam 24 poğaça elde edin
Bu halde 20 dakika daha bekletin (ya da benim gibi akşamdan yapıp üzerini örtüp buzdolabının en alt rafında bir gece bekletin, dolaba koyacaksanız çıkarınca fırına koymadan oda sıcaklığına getirin
)
4
1 yemek kaşığı tereyağını eritin, poğaçaların üzerine sürün
Önceden ısınmış 200C fırında 12-18 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul