Konu
:
Fetir Yağlaması
Yalnız Mesajı Göster
Fetir Yağlaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fetir Yağlaması
MALZEMESİ
6-8 adet kuru yufka
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Bir tencereye süt, şeker ve tereyağı koyularak bir taşım kaynatın
Öte yandan kenarları yüksekçe bir tepsinin içine fetir de denilen kuru yufkaları gelişigüzel doğrayarak yerleştirin
Sıcak sütlü karışımı yufkaların üzerine gezdirip, 20-25 dakika kadar yufkaların sütü çekip, kabarmasını bekleyin ve servise sunun
Arzu ederseniz fetir yağlamasının üzerine dövülmüş ceviz ya da fındıkiçi de serpiştirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul