06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yazmalı Bohça

İnce ince dilimlenmiş katlı börek, domates ve biber eşliğinde servis ediliyor Beş çayınızın yanına eşlik edecek bu tarif, damak zevkinizi tatlandırmaya geliyor
Malzemeler
1 kg un
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı süt
250 gram tereyağı
Tuz
Böreğin tarifi
Un, 1 adet yumurta, sirke, yoğurt ve tuzu derin bir kaba alıp, iyice yoğurun 30 dakika dinlendirip 15 bezeye ayırın Bezeleri ayrı ayrı incecik açın Dartı ve tereyağını ayrı ayrı eritip, yufkaların arasına sürerek üst üste dizin 15 adet yufkayı zarf şeklinde katlayıp, yağlanmış fırın tepsisine alın Yufkaları elinizle çeke çeke fırın tepsisine yerleştirin Üzerine, kalan 1 adet çırpılmış yumurta sürün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35- 40 dakika pişirin Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın
|
|
|