Konu
:
Düzce Usulü Sebzeli Kaygana
Yalnız Mesajı Göster
Düzce Usulü Sebzeli Kaygana
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düzce Usulü Sebzeli Kaygana
Sebzeli Kaygana Tarifi - Sebzeli Kaygana Yapılışı - Sebzeli Kaygana Nasıl Yapılır - Sebzeli Kaygana Malzemeleri
Kaşar veya beyaz peynir rendelenir veya ezilir
Domates biber kıyılır, baharat ve acısı konur
Üç yumurta kırılır, inçine az tuz konup bir kaşıkta buğday unu ilave edilip iyice çırpılır
Malzemeye yumurta konulur
Yağ kaynamaya başlayınca tavaya yumurta serilir
Üstüne tam yarısına sebzeli karışım konur, kalan yarısı üstüne kapatılır
Sonra ters çevrilip üzerine kapak kapatılır
Buharla pişer
Tabağa alınıp üstüne limon sıkılır
Çatalla içine geçmesi sağlanır
Kuskus Makarnası: Elenmiş bulgur, elenmiş buğday unu, süt ve akşam dinlendirilmiş kül suyu kuskus yapmak için gerekli
Bulgur tekneye atılır ve üzerine un serpilir
Bunun üzerine de sütlü yumurtalı kül suyu katılır ve ovalamaya başlanır
Karışımlar ovalandıkça bulgurun üzerine sarılır
Sargılar un ve karışımlarla yavaş yavaş büyütülür
Misket taneleri kadar olduktan sonra sergiye atılıp kurutulur
Kuskus, makarna veya pirinç pilavı gibi pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul