Yalnız Mesajı Göster

Ispanaklı Poğaça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanaklı Poğaça







Malzemeler:


150 gr margarin

yarım çay bardağı sıvı yağ

yarım çay bardağı ıspanak suyu

2 yumurta (1 tanesinin sarısı dışına sürmek için ayrılacak)

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu (susam ve mahlep aromalı kullandım)

4,5 su bardağı un

tuz

İç malzemesi


yarım kilo ıspanak

250 gr lor peyniri

2 çorba kaşığı sıvı yağ

tuz

üzeri için susam ve çörekotu

Hazırlanışı:


Poğacamızın önce iç malzemesini hazırlıyoruz ,bunun için ıspanakları iyice yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz

Doğradığımız ıspanakları 2 yemek kaşığı yağ koyduğumuz tencereye almadan elimizle sıkarak çıkan yeşil suyu bir kaba alıyoruz

ıspanakları sürekli karıştırarak tencerede pişiriyoruz,pişen ıspanakları soğuması için kenara alıyoruz

Poğaçanın hamuru için gereken margarini ocakta erittikten sonra biraz ılımaya bırakıyoruz

Unu bir kaba alarak ortasını havuz gibi açtıktan sonra ılınmış margarini , ıspanakları sıkarak çıkardığımız yeşil suyu ve diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruzHamurumuzun üzerini bir bezle kapatarak 15 dakika dinlendiriyoruz

Bu arada soğuyan ıspanakların bir kaseye alarak içerisine lor peyniri ve biraz tuz katarak karıştırıyoruz

Dinlenen hamurumuzdan parçalar kopararak ortasına iç malzemeyi koyduktan sonra iyice kenarlarını kapatarak yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz

Poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörekotu ve susam serpiyoruz

180 derecedeki fırında 20 dak pişiriyoruz

Not: Poğaçaları ılık olarak servis yapmanızı ve aynı gün içerisinde tüketmenizi tavsiye ediyorum

Alıntı Yaparak Cevapla