Konu
:
Tulum Peynirli Ispanaklı Açma Börek
Yalnız Mesajı Göster
Tulum Peynirli Ispanaklı Açma Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tulum Peynirli Ispanaklı Açma Börek
Malzemeler:
5 su b
un
1 paket kuru maya
1 tatlı k
tuz
2 çorba k
mısır özü yağı
alabildiği kadar su
İç harcı için:
1 demet ıspanak
3 közlenmiş kırmızı biber
100 gr
tulum peyniri
tuz, karabiber
Ara Katları için:
Mısır özü yağı
Üzeri İçin:
1 yumurta
çörek otu
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kuru maya ilave edin
2 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyip ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın
8 veya 9 bezeye bölüp 10 dakika hamuru dinlendirin
Bu arada iç harç için doğranmış ıspanakları tuzla ovup fazla suyunu sıkın
Üzerine tulum peynirini ve doğranmış köz kırmızı biberleri ekleyin
Daha sonra bezeleri iki karış büyüklüğünde yuvarlak olarak açın
Herbirini sıvıyağ ile yağlayın
Eğer 9 beze ise 4 açılmış ve yağlanmış hamuru üst üste koyup elinizin üzeri ile tepsi büyüklüğünden taşacak şekilde açıp tepsiye yayın
Geri kalan 5 bezeyi de yağlayıp üst üste koyun
Tepsideki hamurun üzerine iç harcı dökün
üst üste koyup açtığınız 5 bezeden oluşan hamuru üzerine kapatıp kenardan taşan hamurları elinizle burgu yaparak kapatın
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin
Isıtılmış fırında 200 derecede nar gibi olana kadar pişirin
Dilimleyerek ılık ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul