Yalnız Mesajı Göster

Tulum Peynirli Ispanaklı Açma Börek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tulum Peynirli Ispanaklı Açma Börek



Malzemeler:

5 su b un

1 paket kuru maya

1 tatlı ktuz

2 çorba k mısır özü yağı

alabildiği kadar su

İç harcı için:


1 demet ıspanak

3 közlenmiş kırmızı biber

100 gr tulum peyniri

tuz, karabiber

Ara Katları için:


Mısır özü yağı

Üzeri İçin:


1 yumurta

çörek otu

Hazırlanışı:


Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alınÜzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kuru maya ilave edin2 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyip ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın 8 veya 9 bezeye bölüp 10 dakika hamuru dinlendirinBu arada iç harç için doğranmış ıspanakları tuzla ovup fazla suyunu sıkın Üzerine tulum peynirini ve doğranmış köz kırmızı biberleri ekleyin Daha sonra bezeleri iki karış büyüklüğünde yuvarlak olarak açın Herbirini sıvıyağ ile yağlayın


Eğer 9 beze ise 4 açılmış ve yağlanmış hamuru üst üste koyup elinizin üzeri ile tepsi büyüklüğünden taşacak şekilde açıp tepsiye yayın Geri kalan 5 bezeyi de yağlayıp üst üste koyunTepsideki hamurun üzerine iç harcı dökünüst üste koyup açtığınız 5 bezeden oluşan hamuru üzerine kapatıp kenardan taşan hamurları elinizle burgu yaparak kapatınÜzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin Isıtılmış fırında 200 derecede nar gibi olana kadar pişirinDilimleyerek ılık ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla