Konu
:
Şekşeki
Yalnız Mesajı Göster
Şekşeki
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şekşeki
Şekşeki Nasıl Yapılır - Türkmen Böreği
Malzemeler:
1 kg
un
3 yumurta
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
100 gr
ekmek mayası (taze maya)
1 küçük kavanoz bal
susam
1 çay kaşığı tuz
Tarifi:
Mutfak tezgahına bol un serpin, hamurdan büyük bir parça kopartarak unlanmış tezgahta oklava ile parmak kalınlığında açın
Bir bıçakla 1,5 cm
uzunluğunda ve baş parmak kalınlığında hamur parçaları kesin
Tavada bol sıvıyağı kızdırın
İçine hamur parçalarını atın ve altın rengi alıncaya kadar 3-4 dakika bir kevgirle karıştırarak kızartın
Kızaran Şekşekileri bir süzgece alarak fazla yağın akmasını sağlayın
Mayayı biraz ılık suyla kabarmaya bırakın
Geniş bir kaba unu eleyerek koyun
Ortasını havuz gibi açarak suyu, tuzu, yumurtaları, kabarmış mayayı ve bir çorba kaşığı toz şekeri içine koyun
Yumuşak ve elastiki bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun
(Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz
)
Geniş bir kaba balı koyun
Kızarmış Şekşekileri içine atıp, bir çevirip süzgece çıkarın
Daha sonra tabağa alarak üzerine susam serperek servis yapın
Dilerseniz pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul