Konu
:
Tavuklu Karnıyarık Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Karnıyarık Böreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Karnıyarık Böreği
Tavuklu Karnıyarık Böreği Tarifi - Tavuklu Karnıyarık Böreği Yapılışı - Tavuklu Karnıyarık Böreği Malzemeleri
Malzemeler
4 adet yufka
1 şişe soda
1 çay bardağı süt
Yarim çay bardağı sıvı yağ
İç Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
2 adet çarliston biber
4-5 adet mantar
3 adet orta boy domates
Çok az sıvı yağ
tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanışı
Öncelikle tavuk göğsü küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğranır
İç malzeme için soğan, biber ve mantarlar yemeklik doğranır ve az sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur
Daha sonra tavuk göğsü de ilave edilerek tavuklar pişene kadar kavrulur
En son domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranarak pişen tavukların içine eklenir
Tuz
k
biber ve pul biber ilave edilerek domates suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır
Böreğin sosu için soda, süt ve yağ bir kapta karıştırılır
Masanın üzerine yufka serilir ve bu sostan her yerine gelecek şekilde bol şekilde sürülür
(kuru kalırsa güzel olmaz
) Üzerine diğer yufka da konulup onunda üstüne aynı sostan sürülür
Yufkalar bir bıçak yardımı ile 8 eşit üçgen parçaya bölünür
Hazırlanan içten azar azar konulup sigara böreği şeklinde sarılır
Tepsiye yerleştirdikten sonra üstüne yumurta sarısı sürülür ve ortaları bir bıçakla karnıyarık gibi kesilir
Çörek otu serpilip 200 derecede üstü ve altı kızarana kadar pişirilir
Çıktıktan sonra yumuşaması için üstüne nemli bir havlu kapatılır ve bir müddet sonra servis yapılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul