Konu
:
Saraylı Katmer
Yalnız Mesajı Göster
Saraylı Katmer
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saraylı Katmer
Katmer Tarifi - Saraylı Katmer Yapılışı - Hamur İşleri
Malzemeler
500 g kuzu kıyma
3 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar sıvı yağ
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
100 g rende kaşar
Krep için:
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 bardak su
1/2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 tutam toz şeker
1/2 fincan sıvı yağ
Hazırlanışı
İç harcı için soğanlar ince ince doğranarak sıvı yağ ve tereyağında kavrulur
Bir süre kavurduktan sonra kıyma eklenerek suyunu çekip, pembeleşmesi beklenir
Kıymalar pembeleşince salça da eklenerek 3-5 dakika daha pişirilir
Daha sonra krep için un, süt, su, şeker ve tuz; bir kabın içinde hiç topak kalmayacak şekilde çırpılır
Eğer hâlâ topak kalmışsa ince bir süzgeçten geçirilir
Kek hamurundan daha akıcı kıvamda bir hamur elde edildikten sonra çok harlı olmayan, 22 cm orta ölçekli bir teflon tavaya 1 çay kaşığı sıvı yağ eklenir
Daha sonra hamur kepçe yardımıyla tavanın tabanını kaplayacak şekilde tavaya dökülür
Spatula ile çevrilerek her iki tarafı da eşit şekilde pişirilir
Orta pembelikte kızarınca tavadan alınır
Krep ve iç hazır olunca servis tabağına bir krep bir kat harç şeklinde malzemeler dizilir
En son katın üstüne rendelenmiş kaşar dökülerek, fırında 5-10 dakika kızartılır
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul