Yalnız Mesajı Göster

Bardak Altı - Fındık Lahmacun Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bardak Altı - Fındık Lahmacun Tarifi



Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi

Tem 18, 2010

--------------------------------------------------------------------------------

Kategoriler: Hamur İşleri, Hamurişi Tarifleri, Sizden Gelen Tarifler

Etiketler: Bardak Altı Lahmacun, Bardakaltı(Fındık) Lahmacun Tarifi, biber salçası, domates, Fındık Lahmacun Tarifi, karabiber, kıyma, pul biber, soğan, tuz, yoğurt

--------------------------------------------------------------------------------




Malzemeler


600 gr dana koyun karışık orta yağlı kıyma (tek çekilecek)

400 gr soğan (soyulmuş)

400 gr domates(kabuğu soyulmuş)

Yarım demet maydonoz

1 kaşık ev biber salçası

Tuz

Karabiber

Pul biber

1 kaşık yoğurt

½ çay bardağı sıvıyağ(etiniz çok yağlıysa azaltabilirsiniz)


Hazırlanışı


Soğan , domatesiniz elde ince doğrayınTuz karabiber tatlı pulbiberle tüm sebzeleri öldürün, ardından etinizi ekleyinEnson yağınızı ve yoğurdunuzu ekleyin iyice karıştırın

Odun ateşinde pişmeye gönderin(kara tepsilerde pişirilir))(Mersin –Adana yöresinde)

Not :Bardak altı(fındık) lahmacun,yöresel lahmacundurEbat çay tabağı boyutundadırArzuya göre ince kıyılmış taze biber ve sarımsak eklenir

Malzemeyi asla robottan geçirmeyin,sulanır

Yoğurt lahmacununuz yumuşacık yapacaktırAsla fırından gelince sarmalayarak hamurlaştırmayın

Artan lahmacunu 1-2 gün içerisinde teflon tavada ısıtarak tüketmenizi öneririm,kalanı yüz yüze kapatıp derin dondurucuda buzdolabı poşetinde 2 ay kadar saklayabilirsiniz

Serviste ayran ,şalgam ve maydonoz öneririmAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla