06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bardak Altı - Fındık Lahmacun Tarifi
Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi
Tem 18, 2010
--------------------------------------------------------------------------------
Kategoriler: Hamur İşleri, Hamurişi Tarifleri, Sizden Gelen Tarifler
Etiketler: Bardak Altı Lahmacun, Bardakaltı(Fındık) Lahmacun Tarifi, biber salçası, domates, Fındık Lahmacun Tarifi, karabiber, kıyma, pul biber, soğan, tuz, yoğurt
--------------------------------------------------------------------------------
Malzemeler
600 gr dana koyun karışık orta yağlı kıyma (tek çekilecek)
400 gr soğan (soyulmuş)
400 gr domates(kabuğu soyulmuş)
Yarım demet maydonoz
1 kaşık ev biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 kaşık yoğurt
½ çay bardağı sıvıyağ(etiniz çok yağlıysa azaltabilirsiniz)
Hazırlanışı
Soğan , domatesiniz elde ince doğrayın Tuz karabiber tatlı pulbiberle tüm sebzeleri öldürün, ardından etinizi ekleyin Enson yağınızı ve yoğurdunuzu ekleyin iyice karıştırın
Odun ateşinde pişmeye gönderin (kara tepsilerde pişirilir))(Mersin –Adana yöresinde)
Not :Bardak altı(fındık) lahmacun,yöresel lahmacundur Ebat çay tabağı boyutundadır Arzuya göre ince kıyılmış taze biber ve sarımsak eklenir
Malzemeyi asla robottan geçirmeyin,sulanır
Yoğurt lahmacununuz yumuşacık yapacaktır Asla fırından gelince sarmalayarak hamurlaştırmayın
Artan lahmacunu 1-2 gün içerisinde teflon tavada ısıtarak tüketmenizi öneririm,kalanı yüz yüze kapatıp derin dondurucuda buzdolabı poşetinde 2 ay kadar saklayabilirsiniz
Serviste ayran ,şalgam ve maydonoz öneririm Afiyet olsun
|
|
|