Konu
:
Peynirli Katmerli Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Katmerli Poğaça
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Katmerli Poğaça
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kuru maya
3 su bardağı un
İç harcı için,
100 gram margarin
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Poğaçanın tarifi
Bir kaba unu koyun
Orta kısmına yumurtanın akını ekleyin ve üzerine mayayı koyun
Mayanın üzerine yoğurdu, sonra da yağı ekleyin
Kulak memesi kıvamında olana kadar suyu ekleyin ve hazırladığınız karışımı yoğurun
Hamuru merdane ile açın iki eşit parçaya ayırın ve margarini eritin
Açtığınız iki parça hamura sürün
Hamurları iyice rulo yapın
Hamurları üst üste koyarak rulo yapın
2 parmak eni olacak şekilde ruloları kesin
Kestiğiniz parçaları el yardımıyla açın, kaşarı koyun ve kapatın
Üzerine yumurtanın sarısını sürün ve çörek otu serpin iki yüz derecede ısınan fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul