Konu
:
Kıymalı Yağlama
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Yağlama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Yağlama
kıymalı yağlama nasıl yapılır - yağlama tarifi - yağlama hamur
Malzemeler
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
yeterince ılık su
sosu için:
250 gr kıyma
4 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
yarım paket margarin
2 adet yeşil biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Mayayı ılık suda eritin
diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yapın 15 20 dakika dinlendirin
Yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın
Pasta tabağı büyüklüğünde açın
Yağzız tavada veya sacta pişirin
Hamuru açmadan önce sosu hazırlayın
Tavaya yağı koyup soğanları içine atıp kavuralım
Soğan kavrulunca kıymayıda içine atıp bir güzel kavuralım
sosun diğer malzemelerinide katalım ve 1 çay bardağı su ilave edelim
2 3 dakika kadar kaynatalım
Pişen hamurların üzerine tek tek lahmacun yapar gibi bu sostan koyun
Sonra bu hamurları üst üste koyarak üçgen şeklinde kesin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul