Yalnız Mesajı Göster

Afyon Bükmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Bükmesi



AFYON YÖRESİNE AİT BÜKME VE YAPILIŞI:

HAMUR İÇİN MALZEMELER
UN,TUZ VE SU

İÇ MALZEMESİ:
HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK,TUZ
YAGLAMAK İÇİN 1 PAKET ERİMİŞ MARGARİN YADA İÇ YAG,1 SU BARDAGI SIVI YAG
MARGARİNİ ERİTELİM VE OCAGI KAPADIKTAN SONRA 1 SU BARDAGI SIVI YAGI İLAVE EDEREK MARGARİNİ İNCELTELİM

YAPILIŞI:
HAMUR İÇİN AYARLADIGIMIZ MALZEMELERİ YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİNCEYE KADAR YOGURALIMBU HAMURU NE KADAR ÇOK YOGURURSAK SONUÇ O KADAR GÜZEL OLACAKTIRYUGURDUGUMUZ HAMURU ORTA BÜYÜKLÜKTE BEZELERE AYIRALIM VE HER BİR BEZEYİ MÜMKÜN OLDUGUNCA OKLAVA İLE AÇALIMİNCELTTİGİMİZ MARGARİNLE YUFKANIN HER TARAFINI İYİCE YAGLAYALIMVE BOHCA ŞEKLİNDE KATLAYALIM KAT ARALARINIDA YAGLAMAYI İHMAL ETMEYELİM HER BEZE İÇİN BU İŞLEMİ YAPALIM VE İLK YAGLANAN BEZEDEN BAŞLAYARAK HER BOCAYI EN AZ 9 PARÇA OLMAK ÜZERE KARELERE KESELİM KESİLMİŞ HER PARÇAYI YENİDEN AÇARAK HAZIRLANAN İÇİ ŞEKİLDEKİ GİBİ KOYALIM VE KAPATALIM



KAPATMA ŞEKLİ - 1
KARELERE KESEREK AYIRDIGIMIZ HERBİR PARÇAYI FAZLA İNCELTMEDEN AÇALIM VE ŞEKİLDEKİ GİBİ MERCİMEGİ HAMURA YERLEŞTİRİP ÖNCE BİR TARAFINI SONRA ÖBÜR TARAFINI KAPATALIM





BİR KENARI KAPATILMIŞ OLAN HAMURUN DİGER TARAFINIDA ŞEKİLDEKİ GİBİ KAPATARAK KAPALI YER ALTTA KALACAK ŞEKİLDE TEPSİYE YERLEŞTİRİLİR VE ÜZERİ YAGLANARAK FIRINLANMAYA HAZIRLANIR185 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR


BİR KENARI KAPATILMIŞ OLAN HAMURUN DİGER TARAFINIDA ŞEKİLDEKİ GİBİ KAPATARAK KAPALI YER ALTTA KALACAK ŞEKİLDE TEPSİYE YERLEŞTİRİLİR VE ÜZERİ YAGLANARAK FIRINLANMAYA HAZIRLANIR185 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR






AFİYET OLSUN



(alintidir)

Alıntı Yaparak Cevapla