06-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mayalı Kol Böreği
Mayalı Kol Böreği Tarifi - Mayalı Kol Böreği Hazırlaması - Pişirme Talimatları
Malzemeler:
1 su bardağı süt + 1 su bardağı su(ılık olacak), 1 su bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, tuz, yarım paket yaş maya, şeker, aldığı kadar un, isteğe bağlı börek harcı
Yapılışı:
Öncelikle biraz ılınmış suya mayayı ve 1 tatlı kaşığı kadar şekeri karıştırıp kabarması için bekleyin Hamur yoğuracağınız kaba yumurtayı, yağı, sütü, suyu, mayayı ve tuzunu ilave edin
Yavaş yavaş unu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve 6 bezeye ayırın Her bir bezeyi yufka gibi açıp bir gazete kağıdının üzerine koyun içine sıvıyağla yağlayın
Açtığınız yufkanın içerisine hazırladığınız içten sepeleyip gastenin bir ucundan tutup kaldırarak sarın Tepsinizin altını yağladıktan sonra hamuru ortadan başlayarak sarın Diğer bezeleride aynı şekilde açıp sarın
Yarım saat kadar ılık bir ortamda mayalamasını bekleyin ve üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra üzerine isteğe bağlı susam veya çörek otu sepeleyin
200 dereceli fırınınızda altı ve üzeri kızaranana kadar pişirin Fırından çıktıktan sonra üzerine biraz su sepeleyin ve üzerini bir bezle örtün
|
|
|
|