Konu
:
Bükme
Yalnız Mesajı Göster
Bükme
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bükme
Bükme Tarifi - Bükme Nasıl Yapılır - Bükme Malzemeleri
Bükme
4 su bardağı un
Yanm tattı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Üzerlerine:
Margarin
İçi için:
1 kg ıspanak
3 adet orta boy soğan
3 adet yumurta
1 su bardağı + yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Ispanağı ayıklayıp yeşil yapraklarını ince doğrayın
Soğanları yemeklik doğrayıp 1 su bardağı sıvıyağ ile kavurun
Yumurtaları çırpın
Yarım çay bardağı sıvıyağda omlet şeklinde pişirin
Ispanak, soğan, nane ve tuzu omlete ekleyip iyice karıştırın
Un ve tuzu bir kaba alın
Aldığı kadar su ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun
Dinlenmeye bırakın
Daha sonra hamuru 20 eşit parçaya bölün
Her bir hamuru ince yufka şeklinde açın
Açtığınız yufkanın yarısına ıspanaklı içten koyup yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın
Kenarlarının açılmaması için elinizle bastırın
Yapışmaz yüzeyli tavada ya da sacın üzerinde pişirin
Pişen bükmeleri tabağa aldıktan sonra yağlayıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul