Konu
:
Karanfilli Mudurnu Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Karanfilli Mudurnu Çöreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karanfilli Mudurnu Çöreği
Malzemeler:
4 su b
un
1 tatlı k
tuz
1 tatlı k
kuru maya
aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
ceviz
tereyağı
mısırözü yağı
Üzeri için:
yumurta
karanfil
susam
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına unu alın
Üzerine tuz ve kuru mayayı alarak karıştırın
Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun
Hamur hazır olunca bir süre ılık bir ortamda mayalandırın
Hamur mayalanınca hamuru 4 bezeye ayırın
Merdane ile açabildiğiniz kadar açın
Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını sürün
Daha sonra üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş cevizleri serpin
Rulo yapıp sarın üzerini hafif bastırarak yağalnmış tepsiye alın
Yumurta sarısı sürdükten sonra üzerine bolca susam ve biraz havanda dövülmüş karanfil serperek 180 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul