Konu
:
Kahvaltı Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Kahvaltı Çöreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahvaltı Çöreği
Çörek yapılışı - Kahvaltı Çöreği Tarifi,Kahvaltı Çöreğinin yapılışı,Kahvaltı Çöreği resmi
Kahvaltı çöreği
KAÇ KİŞİLİK: 10-12 çörek için
HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
1 patates 125 gr margarin
1 kahve fincanı riviera zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
İç malzeme için:
Yarım demet maydanoz
200 gr ufalanmış beyaz peynir
6 dilim dana jambon
2 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı
anason tohumu yada rezene tohumu
Hazırlanışı:
*Patatesi haşlayıp püre haline gelinceye kadar ezin
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Tuz ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın
Margarin, zeytinyağı, yoğurt ve patates püresini ilave edin
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurun üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin
*İç malzeme için, maydanozu temizleyip kıyın
Jambonu doğrayıp bir kaseye alın
Kıyılmış maydanoz, beyaz peynir ve pul biberi ekleyip karıştırın
*Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparın
Un serpilmiş tezgahın üzerine alın
Tatlı tabağı büyüklüğünde açın
Ortasına (sosis kalınlığında) kenarlardan yarımşar santim boşluklar kalacak şekilde iç malzemeyi yerleştirin
Yufkanın her iki tarafından tutup silindir şeklinde yuvarlayın
Ay şekline getirip uçlarını elinizle sivriltin
Kalan hamuru malzeme bitene kadar aynı şekilde hazırlayın
Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
*Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, anason tohumu serpiştirin
200 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul